sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Koh Lipe

Koh Lipe - kirkasta vettä, hienoa hiekkaa, söpöjä koiria ja thai pancakeja !


Koh Lipelle menimme pikaveneellä Pak Barasta. Kun saavuimme Koh Lipen satamaan, joka on vähän matkan päässä rannasta kellumassa, saamme kuulla, että nyt pitäisi sitten maksaa 50 metrin matkasta pitkähäntäveneellä. Ärsyttäviä rahastuskeinoja, koska olimme kumminkin ostaneet jo aiemmin lipun Koh Lipelle asti eikä merelle johonkin saaren lähelle. Saimme maksaa myös Koh Lipen siisteyden hoitoon tarkoitetun maksun (Mikä ei ilmeisesti ole päivittäistä, koska tänään saapuneiden ei sitä tarvinnut maksaa, kun me lähdimme.). Sen kyllä maksoi ihan iloisesti. Mutta kumminkin Thaimaassa saa kohdata näitä "yllätysmaksuja".


Löysimme asumuksen nopeasti, oikeastaan heti kun pääsi rantaan. Huone oli tosi ahdas, mutta ajoi asiansa kumminkin. Iltaisin sai toki nukahtaa Bob Marleyn biiseihin viereisen reggaebaarin vuoksi. 

Puolessa välissä vaihdoimme hotellia rannan toiseen päähän. Saimme tuplasti isomman huoneen hiljaisuudessa, Daya Resortista. Kun katsoi etukäteen netistä hotellihintoja, niin vähän kauhistutti, koska niiden mukaan voisi löytyä tosi harvassa 800 bathin huoneita ja yleisesti huoneet olisivat reippaasti yli tonnin. Maksoimme kuitenkin näistä meidän huoneistamme vain 600 bathia/yö. 


Olimme Koh Lipellä kuusi yötä. Pääasiassa olimme vain rannalla, snorklasimme ja söimme. Rakastuimme roteihin eli thai pancakeihin. Niitä tuli popsittua ihan kiitettävästi. Koh Lipellä on tosi kauniit ja kirkkaat vedet. Nemoja löytyi snorklatessa useita sekä muitakin siistejä kaloja löytyi vaikka kuinka paljon. Hiekkarannat ovat myös pitkiä ja siellä on paljon tilaa. Päivät menivät ihan hujauksessa!



















Koh Lipe oli meidän Thaimaan reissun päätepiste, joten heihei Thaimaa ! Nähdään toukokuussa! Nyt on aika siirtyä Malesian Langkawille.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti